بازاریابی شبکه های اجتماعی در یک تعریف کلی به فرآیند جلب توجه مخاطبان به یک موضوع خاص و مد نظر در راستای اهداف تجاری از طریق شبکه های اجتماعی گفته میشود . بازاریابی در این شبکه ها از جمله کارهایی است که با ورود اینترنت و ظهور شبکه های اجتماعی در دنیای امروز رونق گرفته است و طرفداران زیادی هم دارد.
در این نوع از بازاریابی سعی بر آن است که محتوای جذابی برای مشتریان تولید و منتشر شود که توسط آن محتوا عکس العمل از طریق هواداران و یا مشتریان احتمالی در شبکه های اجتماعی ایجاد شود. معمولا در صورت اجرای اصولی کمپین های تبلیغاتی در این شبکه ها، پیام بازاریابی شما به سرعت از طریق کاربران به اشتراک گذاشته می شود و یک کمپین بازاریابی ویروسی در آن شبکه شکل خواهد گرفت .
بازاریابی در شبکه های اجتماعی در نهایت منجر به تبلیغات دهان به دهان الکترونیک می شود که این نوع از تبلیغات باعث می شود تا ارزش و اعتبار پیام بازاریابی شما بسیار بیشتر از سایر حالات باشد و مشتریان جدیدتر بسیار ساده تر به تبلیغ شما اعتماد می کنند ، زیرا زمانی که یکی از آشنایان آنها پیام بازاریابی شما را به اشتراک می گذارد ، فرد پیام تبلیغاتی شما را از طریق یکی از دوستان و آشنایانش دریافت نموده و این به معنی تایید شدن پیام شما توسط یک فرد آشناست.
شاید تا پیش از ارائه گوشی های هوشمند بسیاری از اتفاقات روزانه به دلیل دسترسی نداشتن به کامپیوتر در آن لحظه در شبکه های اجتماعی منتشر نمی شدند اما امروزه اغلب افراد احساسات خود را در هر لحظه در در این شبکه ها منتشر می کنند که این خود یک مزیت در اجرای برخی کمپین های بازاریابی است.
اهداف بازاریابی شبکه های اجتماعی
۱- افزایش شناسایی نام تجاری در بازاریابی شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک، یوتیوب، توییتر و LinkedIn و … با زندگی میلیاردها نفر از مردم پیوند خورده است. بسیاری از این افراد می توانند کارکنان بالقوه، مشتریان، تامین کنندگان و شرکای کسب و کار شما باشند. شبکه های اجتماعی شرایطی را فراهم می کنند که هر کس را در آن دعوت به همکاری و به اشتراک گذاری ایده ها، تجارب و منافع می نماید از این رو با بازاریابی شبکه های اجتماعی شناخته شدن نام تجاری و یا معرفی برند سریعتر و بهتر شکل ممکن انجام خواهد شد .
۲- یافتن مشتریان بالقوه
اکثر مصرف کنندگان قبل از انجام کسب و کار با یک شرکت یا شخص خواهان بدست آوردن اطلاعات بیشتری از آن هستند. شبکه های اجتماعی به یک ابزار تحقیقاتی محبوب تبدیل شده اند. درگیر شدن با مصرف کنندگان در این رسانه ها منجر به توسعه یک رابطه می شود و فرصتی را برای پاسخ به سوال مشتریان فراهم می کند،به همین منظور یافتن مشتریان بالقوه از مهمترین مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی است.
۳- ایجاد یک اجتماع در جهت افزایش خط تولید
انتشار محتوایی که مربوط به کسب و کار شما است منجر به اظهار نظر مخاطب و یا تماس با شما به طور مستقیم می شود. پاسخ به اظهار نظرات آنها به طور آنلاین موجب علاقه مندی آنها به فعالیت شما و درنتیجه دنبال کردن مطالب سایت شما می شود. بر اساس لایک محتوای منتشر شده شما ،آنها مطالبی را که در آینده نیز منتشر می کنید خواهند دید. این “لایک” نیز به عنوان پیروان، مشترکین، و یا طرفداران نامیده می شود. این لایک ها در واقع مجموعه ای از مردم را تشکیل می دهند که خواهان تعامل و انجام کسب و کار با شما هستند. به زودی ممکن است شما مشتریانی را به پیروی از کسب و کارتان پیدا کنید .
۴- افزایش میزان مشتریان با انجام تعاملات بیشتر
با انتشار محتوا این امکان بوجود می آید که از علاقه مشتریان کنونی و آینده مطلع شوید و این امر موجب تعامل بیشتر شما می شود. با باز کردن صحبت با آنها و پاسخ دهی به درخواست ها و سوالات آنها این تعامل گسترش می یابد. این فرایند موجب می شود که شما بدانید چه چیز برای رونق کسب و کارتان بهتر است. در نتیجه کسب و کارها در شبکه های اجتماعی رونق بیشتری پیدا می کنند و این به علت فرصت هایی است که این شبکه ها به ارمغان می آورند. افزایش میزان مشتریان از مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی است.
شبکه های اجتماعی به مکانی برای تبلیغات هم تبدیل شده اند اما کسانی در جذب مشتری در این شبکه ها موفق ترند که راه و روش جذب مشتری و تبلیغات درست را بدانند . برای موفقیت در امر بازاریابی در شبکه های اجتماعی شما در ابتدا باید قوانینی را یاد بگیرید که زمینه ساز بازاریابی در این شبکه هاست. در ادامه این مقاله از سایت سودآور قسمت داریم شما را با ترفندهای بازاریابی در این نوع شبکه ها آشنا کنیم .
ترفندهای بازاریابی در شبکه های اجتماعی
اول:گوش دهید
موفقیت در این روش نیازمند گوش کردن است نه حرف زدن. پس شما به عنوان یک بازاریاب در این شبکه ها باید اول خوب به حرف های آنها گوش دهید سپس در جهت برطرف کردن مشکلات انها یا ایجاد تجربه ای بهتر برایشان اقدام کنید .
دوم:کیفیت مطالب
فراموش نکنید که رقابت در بازاریابی در شبکه های اجتماعی بسیار تنگاتنگ تر از آن چیزی است که فکرش را می کنید. شما اگر ۱۰۰ مطلب با کیفیت، قابل خواندن جهت به اشتراک گذاری داشته باشید بهتر از این است که ۱۰۰۰۰ مطلب داشته باشید که فاقد کیفیت لازم هستند و نمی توانند با کاربر ارتباط برقرار کنند.
سوم:صبر
هیچ مارکتینگ و هیچ کمپین تبلیغاتی در این شبکه ها یک شبه موفق نمی شود و برای به ثمر نشستن آن صرف وقت نیاز است.
چهارم:در دسترس بودن
برای اثر گذاری بازاریابی شبکه های اجتماعی باید این حس را به افراد القا کنید که شما همیشه و در همه جا حضور دارید. قابل دسترسی بودن به این معناست که شما باید به طور پیوسته مطالبی را در شبکه های اجتماعی منتشر کنید تا مخاطب دریابد شما همیشه حضور دارید.
پنجم:اثر گذاری
اصولا تبلیغات و مارکتینگ که نتواند بر مخاطب اثر بگذارد بی فایده است. به عنوان یک بازاریاب شبکه های اجتماعی سعی کنید هر روز مقداری از زمان خود را صرف سنجش میزان اثر گذاری تبلیغات و مارکتینگ خود در آن شبکه کنید.
امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد .